In het jaar 1998 werd door initiatieven van Henk Maas en Pim lexmond (beiden nog steeds lid van de club) de eerste stappen gezet tot de oprichting van een fietsclub in Terneuzen. Op 13 maart 1998 was het begin van Fiets Toerclub Bodyline, een feit. Op 4 april 1998 werd de allereerste clubrit verreden, 62,7 km met een gemiddelde van 25,7 km/u (vandaag de dag liggen de gemiddelden iets hoger). Clubkleding werd aangeschaft in de kleuren geel en paars. Twee dagen in de week (dinsdag en zaterdag) kon er worden gefietst. Zes tot acht keer per jaar werden grotere tochten georganiseerd met name richting de Vlaamse- en Waalse Ardennen. De gemiddelde snelheid bedroeg het eerste jaar 27 km/uur. De jaren daarna werd het ledenbestand langzaam opgebouwd.

In 2010 kreeg de club een naamsverandering en werd het Fiets Toerclub Terneuzen. Momenteel bestaat FTC-Terneuzen uit 71 leden en zijn inmiddels de afgelopen jaren diverse tochten naar het buitenland georganiseerd zoals ritten door Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk.

Henk Maas zit al sinds oprichting in het bestuur. Hij verzorgt onder andere de zaterdagritten, zit in de kledingcommissie en houdt de verreden kilometers bij. Tot 2010 overigens nog met pen en papier.

Vanaf het eerste jaar werd gelijk het ledenbestand bijgehouden. Pim Hagemans hield zich daarmee bezig. Ook hij is vanaf de start van de club al lid. Hier een voorbeeld t/m 2008. In dat jaar 2008 zagen we ineens een steiging van 30 naar 41 leden.