De clubritten worden op verschillende tijdstippen verreden. Het vertrek is altijd van Sportcentrum de Vliegende Vaart. De tijdstippen zijn als volgt:

ZomerperiodeWinterperiode
Zaterdag09:00 (09:45 D)09:00 (10:00 D)
Maandag18:30
Dinsdag09:45 (D)11:00 (D)
Woensdag18:30
Donderdag09:45 (D)11:00 (D)
De zomerperiode loopt gelijk met de zomertijd, dit is vanaf het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober.

Er zijn vier categorieën, nl een A, B, C en D-categorie, De D-categorie bestaat vnl uit gepensioneerden en leden die gewoon een rustig tempo willen rijden. De D-categorie kent andere vertrektijden en rijdt ook op de dinsdag en de donderdag. Elke categorie rijdt zijn eigen snelheid. De snelheden zijn bij benadering bepaald en kunnen in de praktijk afwijken. De route voor de komende rit wordt gedeeld in de cycle-app in gebruik bij de club. Een ieder kan zich aanmelden via deze app voor deelname aan een tocht. De cycle-app geeft (oa) voor iedereen inzichtelijk wie er zoal meedoen en hoeveel leden er in totaal deelnemen. Is de snelheid van groep A wat te veel van het goede dan kun je je laten afzakken naar groep B. Immers groep B rijdt achter groep A. Is de snelheid binnen de B-groep nog wat te hoog dan is er altijd nog de C-groep. Een renner die afhaakt uit de C-groep zal, uit oogpunt van veiligheid, altijd vergezeld worden van minimaal één andere renner uit de C-groep. In het algemeen heeft elke groep een wegkapitein (zie FTCT/Veiligheidsregels op deze website).

Een renner uit een hogere categorie (qua snelheid) mag altijd aansluiten bij een lagere categorie maar respecteert de snelheid van de lagere categorie!

Snelheid (km/uur)
A-categorie32,0+
B-categorie29,5+
C-categorie26,5+
D-categorie 26-27